Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Samma gamla nya jag
Isbn: 978-91-7387-398-7
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: maj 2014

E-bok

Samma gamla nya jag

När jag upptäckte kristen tro i tonåren trodde jag att jag i snabb takt skulle förvandlas till ett helgon.
Tjugotre år senare längs trons väg förundras jag över vad Gud har gjort i och med mitt liv. Men jag kan int ekomma från att jag samtidigt känner mig som samma gamla jag".
Något är det som får mig att ofta välja yta i stället för Gud. Något är det som reducerar mitt liv till trygghet och kontroll. Jag är rädd för att Gud ska komma för nära. Ett visst förakt för mina egna handlingar finns hela tiden där, precis under ytan av mitt medvetande. Jag anar att jag lever med en snedvriden bild av vem Gud är och vem jag själv är. Det får mig att gå i flera riktningar samtidigt
Men hur ser det liv ut där allt rör sig åt samma håll: I riktning mot Gud?
Och kan man leva ett liv utan rädsla och förakt, som "samma gamla nya jag?"
Den här boken är till dig som längtar efter Gud och efter riktning i livet, men som känner att sträckan för att nå dit är för lång. Följ med mig en bit längs vägen. Jag tar min utgångspunkt i Bibelns berättelser, den musik som jag älskar samt episoder ur mitt eget liv.
Robert Eriksson
------------------------------------
Den som vill bli andligen upplyst behöver vara hemmastadd i tvättstugan...Robert Eriksson skriver en bok som berör mig: handfast, klok, varsam och på samma gång ytterligt uppfodrande för var och en som vill mogna som människa och kristen.
- Peter Halldorf i förordet

Robert Eriksson är föreståndare i Sävedalens Missionskyrka i Göteborg, sångare och skribent. Hans första bok, I stället för balans sök Gud, kom ut på Libris förlag 2012

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone