Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Herr Kadar
Isbn: 978-91-7589-034-0
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juni 2014
Uppläsare: Håkan Nesser
Length: 38 minuter

Ljudbok

Herr Kadar

En av Sveriges mest lästa och omtyckta författare, Håkan Nesser, tar oss med på en resa till paradisön Mafia i Tanzanias kustband. I novellen Herr Kadar möter vi en liten grupp resenärer, däribland den gåtfulle herr Kadar, som avnjuter dagarna i sakta mak med det djupblå havet som kuliss. Men något går snett under det traditionella midnattsdyket och den trivsamma tillvaron rubbas. Frågorna hopas: vad var det som hände ute vid båten och vem är egentligen herr Kadar?

En halvtimme senare befann vi oss mycket riktigt utsträckta i vilstolar under skuggande parasoll med Indiska oceanen stillsamt skvalpande fem meter nedanför våra fötter. Vi själva. Italienarna. Det tyska paret och engelskorna. Ett par som inte hade varit med på planet dessutom, och som vi snart diagnosticerade som holländare. Dock inte herr Kadar.

Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av författaren själv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone