Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vassa föremål
Isbn: 978-91-7523-327-7
Förlag: HörOpp!
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2014
Uppläsare: Anna Maria Käll
Length: 10 timmar 26 minuter

Ljudbok

Vassa föremål

Av författaren till megasuccén Gone Girl:
»Ett mästerverk. Årets bästa deckare, utan konkurrens.« LOTTA OLSSON, DN
»En alldeles enastående bra thriller.« YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE, SVT
»En läsfest.« SVENSKA DAGBLADET


Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande. Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner. Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.
När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll.
I översättning av Rebecca Alsberg.

GILLIAN FLYNN är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare, och hennes tredje roman Gone Girl hör till det senaste årets allra största succéer. Boken har sålt i över 6 miljoner exemplar. Hösten 2014 har filmversionen premiär, i regi av David Fincher och med Ben Affleck och Rosamund Pike i två av huvudrollerna. Mörka platser, som kom på svenska 2012, fick även den lysande recensioner och utnämndes av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare!«. Nu kommer Gillian Flynns debutroman Vassa föremål också den kritikerhyllad i svensk nyöversättning av Rebecca Alsberg. Gillian Flynn är bosatt i Chicago.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone