Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hitlers son och det Rosenbergska arvet
Isbn: 978-91-8825-796-3
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Hitlers son och det Rosenbergska arvet

 Spänning som överträffar allt ... förgörelsen av Adolf Hitlers skräckvälde och den därpå följande skoningslösa jakten på människor och pengar ... Järnmannen från Special Forces gör entré! 

 

– Bädda för sömnlöshet –

 

Hitlers Son och det Rosenbergska Arvet är en actionladdad historisk thriller om 16 oskattbara oljemålningar – stulna av två SS-officerare. På baksidan av målningarna (en del av nazisternas krigsbyte) finns en kod; nyckeln till SS hemliga nummerkonton i Schweiz – en gigantisk förmögenhet!

 

Endast en handfull personer har kännedom om att koden till de Schweziska nummerkontona är knuten till den stulna tavelsamlingen, och det skulle dröja 20 år, innan tavelstölden upptäcks. Och nu finns det bara en person, alltjämt kvar i livet, med vetskap om att knäcka koden; Martin Bormann – Hitlers demon bakom kulisserna ... på flykt i Sydamerika.

 

I händelsernas centrum befinner sig Michael Coe, First Lieutenant i amerikanska Special Forces – en krigshjälte från Koreakriget – som snabbt dras in i en serie av intriger ... alla nationer som fick sina konstskatter stulna av nazisterna vill ha en del av kakan. Därtill italienska maffian och finanskungen, Herte Reschko – lika giftig som en kungskobra.

 

Michael Coe blir beordrad att ”storstäda”. Men saker och ting sker inte alltid som man tänkt sig ... att stå öga mot öga med Hitlers son räknar man inte med.

 

Läs mer på svenska eller engelska: stennordland.com

 

 

 

Recensioner:

 

‘Briljant kokad nazistsoppa …
Spännande ...? Händelserik ...? Ja, något helt otroligt ... Sten Nordland är mycket fingerfärdig med att väva intriger, gott och väl tillräckligt för ett mästarprov i hantverket klassiskt deckarförfattande. Sten Nordland har med Hitlers Son och det Rosenbergska Arvet begåvat Sveriges litteratur med en lysande, uppslagsrik thriller – helt framstående i sin genre. All heder till Nordland – en ”stjärna” på de svenska thrillerförfattarnas himmel!’ (Örebro-Kuriren)

 

’En bok med allvarligt innehåll ...
Den här boken har ett historiskt budskap och kan ses som ett dokument. Mycket av världskrigets grymheter fortsatte under den huggsexa som följde när drömmen om Tredje Riket brast. Det är svårt att läsa de avsnitt som ingående beskriver tortyr, men storyn är så oerhört spännande och engagerande att man fortsätter ... Huvudpersonerna i boken är autentiska och de flesta är välkända för den stora allmänheten. Hitlers Son och det Rosenbergska Arvet är bara strålande!’ (Bärgslagsbladet)

 

’En gruvlig historia, när den är som bäst ...
Den här skakande skidringen om Järnmannen från Special Forces är så historiskt och psykologiskt trovärdig att den närmar sig gränsen till sanningen. Hitlers Son och det Rosenbergska Arvet är också skriven med schwung – full fart hela vägen. Nordlands förmåga att skapa en fascinerande intrig är utmärkt, och scenväxlingarna är sådana att boken skulle kunna bli ett ypperligt filmmanus.’ (Frank Stockhausen – Litteraturkritiker)

 

‘Jaw-dropping …
This splendidly written thriller guarantees breathless tension from the first through the last page. Beyond compare!’ (Zevener Zeitung – A leading German newspaper)

 

’A ripping yarn ... 
One of the best intriguing novels I have read. It would also make a great action film – it is so very visual. A Masterpiece!’ (Paul Gailer – Literary Critic)

 

Läs mer på svenska eller engelska: stennor



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone