Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dante 6 - Farligt prassel, Dante!
Isbn: 978-91-3217-352-3
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Dante 6 - Farligt prassel, Dante!

Tvärsan pekade på den falska hundralappen i polisens nypa.
- Farligt prassel, Dante!
- Det var som baddarn. Jag börjar vädra morronluft.
- Va??? sa polisen.
- Jag bara menar att jag och min kompanjon gläder oss åt att få sätta fast den där hummern som prånglar ut falska sedlar.

POLARE OCH POLARINNOR
Livet är en strid, tänk bara på matten i plugget. Vem uppfann matten? Det var bergis en riktig tomte. Inte kunde det ha varit nån människovänlig jeppe i alla fall som önska ungdomens bästa ... Nä, för faderullan! 1 maj pyser vi ut och demonstrerar med plakat som det står ”Ner med matten” och ”Räkna med bråk, Dante slår till!” på. Sen ockuperar vi plugget, pensionerar mattegubben och käkar gräddbakelse och dricker coke. Det är ungdomens stämma som ska dåna över världen. Tummis på det. Ja, det var vad jag just nu kom att tänka på.

Och nu till den här storyn som är lite läskig på sina ställen. Till och med min gubbe åker på en tjiboblängare så han står på örona i brysselmattan! Bläddra på. Tjena.

/Dante

Tvärsan ber om sin hälsning till din moster i Stöde.

B. Wahlströms rödgröna ryggar har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone