Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dante 9 - Gasen i botten, Dante!
Isbn: 978-91-3217-355-4
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Dante 9 - Gasen i botten, Dante!

Morsning ärade polare och polarinna!

Det här är nionde storyn i raden av böcker om Tvärsans och mina äventyr. Snart blir det tiogångersjubileum och då får man väl festa av det med att slå en stepp på klassgubbens bord och stryka lim på insidan av syrrans postisch. Postisch är en sån där peruk, du vet, som några elever snubbar hittat på för att brudarnas killar och tanternas gubbar ska få punga ut med lite extra stålar. För att brudarna och tanterna ska få trycka på sej en sån där löstuva av tagel från gamla hästsvansar och skrida omkring med ett fånigt leende på bjudningar i tro att dom är förföriska som Cleopatra. (Cleopatra var en gammal snubba från Egypten som pola ihop med Ceasar för så där cirka tvåtusen bast sen. Tiden går, polarn. Har du ork kan du slå upp det där sällskapet i historieboken, annars kan du peta klassgubben i kistan och be honom veva på om det hela.)

Ja, nog nu om postischer och mumier. Tvärsan och jag hälsar er alltså välkommen till vårt nionde äventyr, som brakar iväg när nedräkningen är klar. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0! PANG SWISCH OUIIII BOM!

Tvärsan morsar och Bengan Linder - Lidingös Kulmage - skickar också iväg en entusiastisk morsning.

Tjena
/Dante

P.S.
Tvärsan har skrivit en dikt som han får nobelpriset för. Den lyder:
»Har din syrra pastisch
köp lim i ett swisch!»
Det är skarp kola på Tvärsan.

B. Wahlströms rödgröna ryggar har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone