Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dante 25 - Smart camping, Dante
Isbn: 978-91-3217-371-4
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Dante 25 - Smart camping, Dante

Förtugg, polarn och polarinnan!

As »juschuel» - nystavning där må jag säja, men det vill dom ju ha en del tomtar på dom högre inbillade planen, så låt dom få som dom vill då - as »juschuel» alltså så kommer här en liten förtuggshälsning från old Dante.

Vill på förhand så här säja att Tvärsan och jag fick stora dåndimpen och beslöt att flöjta iväg ut på cykel med dito camping. Jag ska inte avslöja nånting i förväg, men nog drämde det till i skrovet när man mötte alla strapatser. Men två stolta medlemmar av Sveriges storartade ungdom som dessutom är medlemmar av DSC, dom klarade hyskan till slut. Fast vad gör man när man strutsar fram på cykeln i värmen och Tvärsan flämtar och flåsar och vill ha oxstekta helbiffar? Man säjer, du har fått polsting, solarn. - Solsting, Polarn, menar du väl säjer då Tvärsan. - Ja, man kan se det på det sättet också. Men okay, vi är på väg och gammpolarn Bengan Linder sitter nykammad vid rajtargrunkan och är på väg att pränta ner våra nya äventyr. Så välkommen i det gröna önskar den välartade

Dante
och matvraket Tvärsan

P.S. Var snäll mot göken. Hej!

B. Wahlströms rödgröna ryggar har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone