Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för En obeskrivlig människa
Isbn: 978-91-0016-975-6
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok | 28 dygns lånetid

En obeskrivlig människaEn solskensdag mitt i juli på rue du Louvre i Paris händer det. Anna, med tvillingfoster i sin livmoder, lät sig bli funnen. En obeskrivlig människa, att beskriva en sådan, vilket djärvt och nästan förmätet infall. Hur långt kan inte ett sådant föra?

"Jag bestämde mej för att gå rakt ut på gatan, söka bland människorna, med min blick välja ut någon vilken som helst för jag ville få grepp om vad vänskap, närhet och värme kunde betyda i en människas liv. Och jag ville besvärja döden genom att göra mig stort besvär."

Kerstin Strandberg nominerades till Augustpriset 2004 för sin bok En obeskrivlig människa. Augustjuryns motivering: Berättaren har en viktig roll och skrattet en annan i denna roande beskrivning av livets allvar.Genom samspelet mellan uttryck och innebörd lyckas Kerstin Strandberg med det paradoxala: att beskriva det obeskrivliga, att beskriva Anna, en ovanligt vanlig och livslevande tragikomisk gestalt i naturlig storlek, mänsklig och motsägelsefull.

"Kerstin Strandbergs nya roman är en magisk bok. [...] Jag har inte haft så roligt på åratal."

Dagens Nyheter

"En obeskrivlig människa är djupt egensinnig - men tro inte att den är Tung och Svår. Tvärtom är det en bok att längta hem till. Berättelsen har mig i ett magiskt grepp; den rör, berör, kittlar och förvirrar. Kerstin Strandbergs språk är lika njutbart som det är säreget. Lyss till dess vardagliga tilltal likaväl som ålderdomligheter och syntaxuppror! Som en fjällbäck tar det sej fram och bär berättelsen, ibland i djärva språng och virvlar, ibland stilla över klara djup, alltid syrerikt och friskt. Det är helt enkelt en förunderlig bok." Psykologtidningen

"Egentligen skulle hela recensionen kunna bestå av tre korta ord: Tag och läs."

Borlänge Tidning" Kerstin Strandberg som författare har en alldeles egen ton och ett alldeles personligt sätt att berätta sin historia. Hon väger - tror jag - orden på guldvåg och mejslar ut sin text..." Nerikes Allehanda
Fotograf: Andres Serrano,
Omslagsformgivare: Marie SterteLogga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone