Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Erdogan. En biografi
Isbn: 978-91-7545-528-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Erdogan. En biografi

»En fyllig biografi om den 63-årige självhärskaren.« Dagens Nyheter 

Den första biografin på svenska om Turkiets president

Recep Tayyip Erdogan är en av 2000-talets mest omtalade figurer på den världspolitiska scenen. Hans första tid vid makten innebar en period av aldrig tidigare skådad stabilitet och ekonomisk framgång. Men på senare år har han åter initierat islamiseringen av landet, lett en skoningslös kamp mot politiska motståndare och tystat kritiska medier.

Hur har denne man lyckats bli Turkiets mäktigaste politiker sedan Atatürk? Hur har hans tid vid makten påverkat landets ekonomiska och politiska utveckling? Och hur ser Erdogans framtid ut? I Cigdem Akyols omfattande porträtt skildras hans liv, från den fattiga barndomen till det högsta politiska ämbetet i Turkiet.

I arbetet med biografin har Akyol följt i Erdogans fotspår, intervjuat både anhängare och motståndare, samt tagit del av arkiv och dokument för att komma presidenten nära. Resultatet är en uttömmande bok som inte bara skildrar Erdogan som en despotisk ledarfigur, utan även som en produkt av sin uppväxt i ett land där maktkoncentration och förtryck har en central historia.

Erdogan. En biografi är den första boken på svenska om den turkiske presidentens liv.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone