Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tarzans Återkomst
Isbn: 978-91-7605-686-8
Förlag: Anncona Media
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Tarzans Återkomst

Tarzans Återkomst skildrar hur Tarzan, efter att ha misslyckats att gifta sig med Jane Porter återvänder till Europa. På vägen dit med atlantångare korsas han väg av skurken Rokoff när Tarzan hjälper Greve de Coud att undslippa ett utpressningsförsök av två ryska skurkar, varvid han blir deras dödsfiende.

Väl kommen till Paris får han ett uppdrag av den hemliga polisen som åter för honom till Afrika. Efter ett spännande äventyr i öknen, far han vidare på ett nytt uppdrag i Kapstaden. Åter igen korsas hans vägar av Rokoff, som nu vill utkräva hämnd för att Tarzan gått emot honom...

Väl tillbaka i djungeln reser Tarzan för att nå guldstaden Opar. Men Tarzan har inte glömt Jane Porter och hon inte honom. Till slut korsas deras vägar på ett dramatiskt sätt.

Tarzans Återkomst kom först ut på svenska 1921 (originalets titel: The Return of Tarzan, 1913). Denna översättning av Margit Stenbeck och Peter Anneroth. E-Bok: ePUB, 53 200 ord, lästid ca 4 timmar, 25 min. 

Edgar Rice Burroughs, född 1 september 1875 i Chicago, Illinois, död 19 mars 1950 i Encino, Kalifornien, var en amerikansk författare. Sitt genombrott fick han med debutromanen Tarzan, Apornas Son, vilken följdes av ett flertal Tarzanromaner.

Burroughs skrev dock även science fiction, som till exempel berättelserna om den ihåliga jorden i berättelserna om Pellucidar och bokserien om John Carter på Mars.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone