Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Chef eller rövhatt : En handbok i destruktivt ledarskap
Isbn: 978-91-8977-411-7
Förlag: Eget Förlag Sverige AB
Kategori:
Psykologi Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: december 2023

E-bok

Chef eller rövhatt : En handbok i destruktivt ledarskap

Härskare. Fegisar. Kontrollanter. Rövhattar växer på träd. Tyvärr är det så. Trots det pratar vi sällan om dem och det kaos som deras ledaregenskaper orsakar.

Därför behövs den här boken. För att hjälpa till att sätta fingret på någonting som berör livet för så många av oss. Ju bättre vi blir på att känna igen det dåliga ledarskapet, desto lättare är det att sätta ord på och börja prata om det. Att hjälpa varandra att säga ifrån när någon går över gränsen.

Ett destruktivt ledarskap baseras inte på enstaka tillfällen eller händelser. När en person övergår till att bli en rövhatt handlar det om att den konsekvent agerar i en särskilt dåligt riktning – där den saknar både självinsikt och förmågan att ta in upplevelsen hos dem omkring.

När du läser berättelserna i den här boken önskar jag att du reflekterar över vem av personerna du brukar vara: Är du medveten och passiv, är du den utsatta eller är du ledaren?

Om du är ledaren – reflektera över ditt eget agerande och vilken påverkan det har på andra.

Om du är den utsatta – fundera på hur du vill påverka de situationer du läser om. Vad får det att klia i dig?

Om du är den medvetna och passiva – fundera på vad du hade gjort i de olika situationerna.

Kan mina berättelser bidra till att du utvecklas eller lär dig något är det full pott. Bidrar mina berättelser till att du och ditt team tillsammans åstadkommer en förändring eller pratar om ledarskapet med nya ord, är det lika mycket full pott. För mig är syftet med boken att uppmuntra till samtal, att klä av elefanten i rummet till nakenhet och att du vågar agera på det som känns fel.

Om författaren
Louise Lennersten är managementkonsult och har själv arbetat som vd och hr-chef. I den här boken har hon samlat ett antal berättelser om personer som på ett eller annat sätt står för ett destruktivt ledarskap.

Recensioner
"Boken är aktiverande och engagerande. Känslomässigt triggande. Kokar av ilska när jag läser. Oerhört bra."
- Martin Källström

--

Boken ingår i förlagets serie kunskap på nolltid och vänder sig till dig som vill veta mer om ledarskap, härskartekniker, kontrollbehov m.m.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone