Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Turkish Delight
Isbn: 978-91-1303-543-7
Förlag: Norstedts
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Turkish Delight

Reportern Patrik Andersson reser till ett mytomspunnet och myllrande Istanbul för att hjälpa sin vän Okan. Patrik rycker ut som vän - men nyhetsreportern i honom känner också vittringen av en bra story.

I väntan på Okan dyker en kvinna upp som presenterar sig som Lokhoum - "Candy". Vid en närmare betraktelse visar hon sig inte vara kvinna - eller i alla fall inte född till det. Okan och Patrik möts så småningom på den exklusiva nattklubben Reina, där Okan omsvärmas av modelltjejer och champagnen ligger i ishinken.
Det är långt ifrån den Okan som Patrik lärt känna i Stockholm. Istanbul är Okans andra hem och han försörjer sig som kändisfotograf.

Nu behöver han Patriks hjälp att skaffa fram ett dokument gömt i en lägenhet som står under bevakning. Ryktet säger att detta dokument bevisar folkmordet på armenierna 1915. Ett sådant bevis vore förstås högexplosivt politiskt stoff som starka krafter kan göra allt för att dölja - eller avslöja, inte minst inom militären eller "den djupa staten". Dokumentet visar sig dock vara något helt annat - en vittnesbörd om en annan sorts massaker: en sexorgie som utmynnat i flera brutala lustmord. Det är höljt i dunkel vilka offren är men Patrik kommer en mycket mörk konspiration på spåren, där vän likaväl kan vara fiende.

I Turkish Delight blandas dagsaktuell politik och historiskt laddade ämnen i Istanbuls bögkvarter. Den är ett nytt steg i Niclas Ericssons författarskap och berättelsen om reportern Patrik Andersson, som introducerades i Familjehemligheter 2009.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone