Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Synvilla
Isbn: 978-91-2967-959-5
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Synvilla

Synvilla är en fantastisk, isande berättelse om att växa upp. Den fångar dig på första raden och släpper inte taget förrän på sista sidan."
Dennis Lehane

Samuel har alltid varit utanför. Innan hans mamma dog sökte hon hjälp hos en psykolog åt honom. Till och med hon tyckte att han var konstig - avvikande. Men nu är Samuel trött på att vara annorlunda, och han är trött på att vara. Med Slipknot på högsta volym i iPoden och en kniv i ena rockfickan går han på Gotlandsfärjan som ska ta honom och klassen med på den obligatoriska klassresan. Sista grejen de ska göra ihop i nian. Sista grejen innan de skingras. Sista grejen Samuel tänker göra - någonsin .

Ika är mamma till Emelie, klassens söta, populära blondin. Kvällen före klassresan ringer Emelies lärare och ber Ika att följa med. Någon annan förälder har fått förhinder. Då ser Ika sin chans, några dagar tillsammans på Gotland då hon kan visa Emelie att hon är en schyst mamma som inte lägger sig i för mycket. Kanske kan deras kontakt bli bättre om Emelie bara ser att Ika finns där för henne?

Synvilla är en psykologisk thriller om en klass på väg mot en katastrof. Med knivskarp blick skildrar debutanten Karina Berg Johansson gruppdynamiken i tonårsgänget och de oseende lärarna, som föredrar att bekräfta elevernas roller i klassen i stället för att se vad som egentligen försiggår.

I berättelsen är Samuel rösten inifrån tonårsgänget - trots att han kämpar för att vara en outsider, och Ika är iakttagaren, ögat som upptäcker att det man ser vid första anblicken kanske bara är en synvilla.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone