Jump to content
Cover for Ta betalt!
Isbn: 978-91-7297-048-9
Publisher: Rabén & Sjögren
Category:
Children's books Young adults
Accessible since: November 2011

E-book

Ta betalt!

Sverige är världens kanske mest jämställda land. Ändå behandlas killar och tjejer olika och har olika möjligheter. Varför är det så?

Författarna skriver:
"Till alla feminister: Det här är vår bok. Vårt egna rum. Feminism för oss är att som tjej våga göra det man vill och att tillåtas göra det. Den här boken handlar om båda delarna: om att våga och om vad som begränsar oss. Det är en handbok i hur vi tjejer kan ta kontroll över våra yrkesliv. Det är en överlevnadsguide, det handlar om hur vi tjejer ska överleva vår vardag."

Ta betalt! tar upp villkoren både i skolan och på arbetsmarknaden som de ser ut idag. På ett lättfattligt vis introduceras även bakgrunden till sakernas tillstånd. Utifrån sina egna och andra tjejers erfarenheter ställer författarna frågor till forskare, sakkunniga och erfarna feminister: Vad beror löneskillnaderna på? Vad räknas som sexuella trakasserier? Hur löneförhandlar jag?

Intervjuer med experter varvas med handfasta råd.
Några av de som intervjuas är:
Studenter från olika delar av landet
Yvonne Hirdman, professor i kvinnohistoria
Maud Eduards, professor i statsvetenskap
Representanter från JämO och Svenskt Näringsliv
Mona Sahlin, politiker
Representanter från fackförbunden
m. fl.

Moa Elf Karlén och Johanna Palmström är båda födda 1979 och studerar vid Stockholms universitet. De är några av grundarna till det nybildade feministiska nätverket Kvinnor utan gränser. Ta betalt! är deras första bok.

Från 15 år.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone