Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mannen från Barnsdale: historien om Robin Hood och hans legend
Isbn: 978-91-9762-518-0
Förlag: HörOpp!
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Dick Harrison
Length: 12 timmar 44 minuter

Ljudbok

Mannen från Barnsdale: historien om Robin Hood och hans legend

Han stod där i gläntan med en båge i handen, ett svärd och ett koger med pilar. Med fjäderhatt och gröna kläder tycktes han framtrollad ur en myt om vildmarken, en gestalt för sagolik för att vara verklig. Ändå var han verklig. Sir Henry gnisslade tänder och stirrade ursinnigt mot skurken…
Så hade en roman om Robin Hood kunnat börja. Men det här är ingen roman. Det här är en bok om historien bakom historien, om legenden i sig och om den verklighet som döljer sig där bakom. Det är en legend som mer än väl förtjänar att granskas i sömmarna. Bland de otaliga osannolika historier av vilka vår värld överflödar är legenden om Robin Hood en av de vildaste, myten om den ädle rövaren som stal från de rika för att ge till de fattiga.

Med stort kunnande, inlevelse och frenesi läser professor Dick Harrison sin bok om Robin Hood och de legender som uppstått runt den mytomspunna mästerskytten. Har Robin existerat? Har jungfru Marian, sheriffen av Nottingham, broder Tuck och de andra karaktärerna verkligen funnits? Snart vet du det och mycket mer om de muntra männen i grönt och dess ledare, världens genom tiderna bästa bågskytt; Mannen från Barnsdale.

”Behöver jag påpeka att det här är ett magnifikt verk som Dick Harrison har åstadkommit? Det är helt enkelt lysande!”
Smålands-Tidningen

”…lika spännande att läsa som en detektivroman. Det är populärhistoria på hög nivå.”
Nerkes Allehanda

”…en mycket spännande och intressant läsning. Dick Harrison spänner bågen och träffar mitt i prick. Och han har återigen visat att han är en av Sveriges mest läsvärda historiker.”
Eskilstuna-Kuriren

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone