Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vinterkarusellen
Isbn: 978-91-5011-521-5
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2012

E-bok

Vinterkarusellen

Det är inte lätt när ens bästa kompis får allt hon pekar på och dessutom är på väg till Egypten för andra julen i rad. Sanna fixar till och med ett extrajobb i blomsteraffären, men pengarna räcker inte till en resa ändå. Sanna är ensam med sin pappa och han gör så gott han kan, men pengar har han inga. Men det är rätt kul att göra fina blomstergrupper och dela ut till människor som blir glada. Och inte helt fel att tjäna lite egna pengar. I skolan är det mycket med förberedelserna inför julspelet, och i klassen går Laban som har världens finaste glitterögon.

Vinterkarusellen är den första boken i en tänkt serie om tre delar om 12-åriga Sanna. I tvåan får vi följa med henne och pappa när de hälsar på en vän till familjen i New York. Och så blir det mer snurr kring Laban och Liv, förstås.

Författaren om sin bok:
Jag började skissa på boken om Sanna efter att min egen fantastiska mamma hastigt hade gått bort, kanske för att fylla tomheten med något? Jag tycker att boken passar bäst för åldrarna 10-14 men kan säkert funka för andra också.  Jag har arbetat mycket som lärare med just dessa åldrar. Jag tror att många kommer känna igen sig i att föräldrarna inte har råd att köpa det man vill ha plus känslan i hur osäkert det är med kompisar. Rädslan i att "bli över", att inte ha någon bästis är så stor, i alla fall var det så för mig. Hur bra föräldrar man än har så är det kompisarna som tar över när man är 11-12 år. Och killar! Sanna är förälskad i Laban men han verkar gilla Liv lika mycket som Sanna. Och vad Liv känner för Laban får Sanna inte heller riktigt kläm på. Snurrigt värre!

Sanna växer mycket genom sitt jobb och själv minns jag hur superroligt (och jobbigt) det var att äntligen få börja jobba, (speciellt eftersom min pappa tyckte att det mesta som jag ville köpa bara var onödigt). I tonåren hade jag alla möjliga extraknäck för att kunna handla saker, t ex krattade jag gravar, drev en kiosk på ett badställe, plockade jordgubbar och jobbade i en blomsteraffär.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone