Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hur tolv privata investerare blivit rika på aktier
Isbn: 978-91-7461-185-4
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Hur tolv privata investerare blivit rika på aktier

Många drömmer om att bli rika på aktier men få lyckas. Vad är hemligheten?

I den här boken porträtteras tolv personer som alla skapat sig en betydande förmögenhet på aktiemarknaden. Gemensamt för samtliga är att de en gång haft en vanlig anställning men vid något tillfälle bestämt sig för att på heltid ägna sig åt privata investeringar. Övriga förutsättningar har skiftat – några av de tolv har akademisk examen och erfarenhet av finansvärlden, andra lämnade skolan tidigt och är helt självlärda. Några har drömt om att bli professionella investerare, för andra har arbetslöshet och sjukdom lett in dem på aktieaffärer. Men alla tolv har lyckats.

Boken tar även upp andra, mer kända aktieinvesterare, bland andra politikern John Lee som varit minister i Margaret Thatchers regering och den svenske finansmannen Peter Gyllenhammar.

Som läsare bjuds man bland annat på insikter om olika investeringsstrategier. Vissa lägger större delen av sitt kapital i ett mindre antal bolag och behåller innehaven under många år, medans andra omsätter sitt kapital flera gångar om dagen. Några investerare är nätverkare som går på bolagsstämmor och håller nära kontakt med de företag de köper aktier i, andra fattar sina beslut utifrån tekniska analyser eller allmän finansinformation.

Även om boken innehåller en del avancerade resonemang och tips är det inte någon tekniskt komplicerad text. Den förmedlar insikter och avslöjar praktiska kunskaper som kan inspirera såväl nybörjare som luttrade finanshajar.

 

Guy Thomas har varit oberoende investerare på heltid sedan 1999. Tidigare var han verksam som försäkringsstatistiker och universitetsföreläsare. Thomas har också publicerat ett antal vetenskapliga ekonomiartiklar.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone