Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mellan rött och svart
Isbn: 978-91-6423-295-3
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2013
Uppläsare: Tomas Bolme
Length: 14 timmar 15 minuter

Ljudbok

Mellan rött och svart

Första världskriget är förbi. Bröderna Lauritzen har drabbats svårt både ekonomiskt och personligt. Oscar fick alla sina tillgångar i Afrika konfiskerade av de segrande engelsmännen. Sverres älskade Albie stupade i kriget och själv blev han utkastad från godset som var hans hem i nära tjugo år. Och Lauritz och Ingeborg har tvingats lämna Bergen eftersom sonen Harald riskerade att bli ihjälslagen i skolan som tyskvän.

Återhämtningen till ett bättre liv i Berlin och Saltsjöbaden tar sin tid men snart befinner man sig i det glada 20-talet.Tyskland ser ut att kunna resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Familjen Lauritzen kan lika lite som alla andra se den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska som ska kasta världen in i en ännu större katastrof.

Jan Guillous rika författarskap inleddes 1971, sammanlagt har han skrivit fler än fyrtio böcker. Det stora århundradet är hans mest omfattande projekt någonsin, och ett försök att berätta om 1900-talet – mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. Hittills harBrobyggarnaochDandyutkommit.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone