Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mystiska Milla och spökskolan
Isbn: 978-91-8702-790-1
Förlag: Lilla Piratförlaget
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: mars 2014
Uppläsare: Rikard Wolff
Length: 2 timmar 51 minuter

Ljudbok

Mystiska Milla och spökskolan

Mystiska Milla bor på tyglagret i den stora syfabriken tillsammans med många andra spöken. Hela dagarna ligger hon prydligt hopvikt och väntar på att det ska bli natt. Men när Milla får börja på Sofia Skrämmavettis spökskola för yngre oskolade spöken förändras hennes liv – hon ska spöka på riktigt. En dag händer något hemskt. Milla råkar knuffa ner spöket Flinka Fiola från en hylla och raskt har Fiola förvandlats till en väska som skickas till Paris. Flinka Fiola måste räddas! Som tur är får Milla hjälp av Pinneus, tygfabri­körens son. Tillsammans ger de sig av på en vådlig färd till Paris – en spökaktig och härlig resa i filosofins, kulturens och livets historia. 

Det här är första boken i en serie om Mystiska Milla och hennes sökande efter De tio sanningarna. Unni Lindell, välkänd bland svenska läsare för sina kriminalromaner och barncitatböcker, har skrivit om Milla. Fredrik Skavlan är inte bara en skicklig teveintervjuare utan också en driven tecknare som illustrerat den vilda och påhittiga kapitelboken om spökflickan Mystiska Milla. Under våren 2009 kommer Fredrik Skavlan att vara program­ledare för SVT:s stora fredagsunderhållning på bästa sändningstid. 

Mystiska Milla och spökskolan är en perfekt högläsningsbok för barn mellan 6 och 9 år. I Norge har boken redan efter några månader hunnit säljas i 10 000 exemplar. Den andra boken om Mystiska Milla utkommer på svenska hösten 2009.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone