Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Om maskiner kunde tänka
Isbn: 978-91-7589-053-1
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller E-single Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Om maskiner kunde tänka

Är människan unik? Eller kan vår förmåga att lösa problem, skriva symfonier, dikta och utveckla avancerade matematiska teorem förvandlas till formler och program som vilken dator som helst kan kopiera? Vad händer med vårt samhälle och vår självbild om vi lyckas skapa en intelligent maskin? Och om vi kan bygga intelligenta maskiner är vi då inget annat än maskiner själva? Frågan om artificiell intelligens (AI) är mer än en enkel forskningsfråga, det är en fråga om oss själva.

Nicklas Lundblad är fil dr i informatik. Han har studerat AI och filosofi, skrivit tre böcker om samhälle och teknik och har mer än 20 års erfarenhet av arbete med frågor om teknik och samhällsfrågor i olika roller.

För Novellix har han skrivit facknovellen Om maskiner kunde tänka. En text som pekar på några av de största filosofiska frågorna som utvecklingen av artificiell intelligens ställer oss inför just nu, frågor som berör såväl samhället som innebörden av mänsklig intelligens.

Om maskiner kunde tänka är Facknovell #1 i Novellix serie med facklitterära texter i kortformat. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone