Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Änkeman Jarl : folkkomedi
Isbn: 978-91-0014-752-5
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: februari 2015

E-bok

Änkeman Jarl : folkkomedi

”Här sitter vi i var sitt fönster och tittar på varandras stuor och äppelträn. Här sitter hon för sej själv om kvällarna och bränner sin lampa – där borta sitter jag för mej själv och bränner min lampa. Här sitter hon å eldar i sin spis – där borta sitter jag och eldar i min. Ä dä inte märkligt?”

Änkemannen Jarl och hans granne, änkan Gustava, kommer på senare år fram till att det skulle vara mer ekonomiskt fördelaktigt för dem båda att gifta sig med varandra än att fortsätta leva ensamstående. De bestämmer sig därför för att ingå ett mycket praktiskt och rationellt äktenskap, och bjuder in till fest. Men livet tillsammans blir inte så enkelt som de först trott när de måste kompromissa med invanda rutiner och den gemensamma ekonomin – och när lysningsdagen väl är kommen och gästerna börjar anlända till kalaset har de båda hunnit komma på andra tankar.

Vilhelm Moberg, 1898-1973, är en av Sveriges mest folkkära författare, känd för sin Utvandrarsvit. Folkkomedin Änkeman Jarl utkom för första gången 1940 och hade urpremiär på Dramaten samma år.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone