Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nattrodd
Isbn: 978-91-7589-403-4
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juni 2019
Uppläsare: John Ajvide Lindqvist
Length: 54 minuter

Ljudbok

Nattrodd

Vid klipphällen där hon och Alice hade badat fötterna på eftermiddagen låg en eka. En tjärad eka som trots månljuset var så kolsvart att den framträdde som en silhuett mot stenen och vattnet. Ingen satt i den. Det var dunsen när den slog emot klippan som hade väckt henne. Monika blinkade igen, riktigt knep ihop ögonen för att tvinga bort bilden från sin näthinna. När hon öppnade dem igen låg ekan fortfarande där, orörlig i den vindstilla natten. Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig.

I över sjuttio år har de två vännerna känt varandra. I över femtio år har de varje sommar campat på samma ö. I över sextio år har de delat en mörk hemlighet som mitt i skärgårdsidyllen plötsligt gör sig påmind och hotar att ta livet av dem båda. Nattrodd är John Ajvide Lindqvists andra novell skriven för och utgiven av förlaget, tidigare har Novellix publicerat novellen Speciella omständigheter.

»Nattrodd börjar vardagligt men det finns gamla och självklart hemska minnen på ön där den utspelar sig. Perfekt läsning när höstmörkret börjar sänka sig över landet.«
Jan Eklund, Dagens Nyheter


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone