Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjärlek i Gryts skärgård
Isbn: 978-91-8905-942-9
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Tjärlek i Gryts skärgård

”Skärgården, har du varit där?”
Aina skakar nekande på huvudet. ”Jo alltså jag har ju varit vid kusten, ute i Gryt, himla fint där faktiskt.”
”Men nu menar jag skärgården, du vet som i ö med vatten runt om sig. Inte några bilar, på sin höjd en flakmoppe eller fyrhjuling och där folk mjölkar kor och metar abborrar dagarna i ända.”
”Näpp.”
”Då vet jag vad vi ska göra. Lindholmen i den östgötska skärgården, kunde det vara något?
Aina och Lotta befinner sig helt plötsligt utanför arbetsmarknaden och en morgon till frukostkaffet kommer Lotta med förslaget om att de nog ska ta och bli skärgårdsbor. Hon har hittat en annons som lyder: Charmigt äldre hus på ö i Gryts vackra skärgård utarrenderas. En möjlighet för den kreativa att forma sin egen verksamhet. Raderna i tidningen får de båda kvinnorna att packa och flytta, för visst kan de väl skapa sig ett liv där ute i den saltstänkta miljön?
De möter i denna historia ytterligheterna. Farbröder i Helly Hansen, påhittiga entreprenörer, de återkommande sommargästerna och människor med drömmar om barn samt människor med drömmer om ett liv någon helt annanstans.
Hyllremsor, duniga fågelungar, sjösjuka och skräcken att fira jul med någon man förälskat sig i är också ingredienser i denna feelgoodroman om de båda medelålders väninnorna Aina och Lotta.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone