Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Delat rum på Kammakaregatan
Isbn: 978-87-2632-897-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Delat rum på Kammakaregatan

Denna samling är en av Agnes von Krusenstjernas mest älskade och populära verk. Här återfinns bland annat novellerna 'Nyårsförlovning', 'Bröllop i all enkelhet', 'Den tillbakatrollade julen' och 'Rosen från bilen'. Dikterna 'Filipin' och 'Nattklubb' kan också läsas. I sin typiska stil blandar Agnes von Krusenstjerna kärlek, lycka och förtvivlan med nostalgi och saknaden efter en förlorad dröm.

"Ni som är så snäll emot mig skall få höra, sade hon och doppade åter penseln i färgen. Min far sitter i fängelse, ser ni. Det visste ni inte. Han begick ett bedrägeri mot en vän, stal hans namn och pengar, och så blev det upptäckt. O, jag vet, min far är en sådan medlidsam människa, medlidsam och hjärtegod. Han ville inte att jag skulle arbeta så här och bo i mörka rum. Det var för min skull han drog över sig det där brottet. "

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone