Jump to content
Cover for Efter kvällsbrisen
Isbn: 978-87-2629-084-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Poetry Short stories
Accessible since: November 2019

E-book

Efter kvällsbrisen

I 'Efter kvällsbrisen' återfinns skrifter som efterlämnades av författaren Karl August Tavaststjerna vid hans död. Bland berättelserna i denna bok finns bland annat berättelsen om när Madame Calergi kommer till villa Trevano och förvrider samtliga mäns tankar med sin skönhet. Vi finner också novellerna 'Uppfinnaren', 'Sydländskt vinterlif', 'En tågsammanstötning' och 'En historia från gamla Högholmen' i denna samling som på Tavaststjernas karaktäristiska sätt griper tag i varje läsare.

'Andrej, du vet att min vänskap är skarpsynt och oegennyttig, fastän det är oftast omöjligt för en person i min ställning att hysa en sådan.. Och du måste tro mig, när jag säger: den kvinnan fördärvar dig.'

Karl August Tavaststjerna (1860-1898) var en av Finlands mest framstående författare och lyckades under sitt korta liv ha en enastående författarkarriär. Han är bland annat känd för att ha infört realismen i finsk litteratur, och hans skildringar av sin barndomstid räknas bland de viktigaste uppväxtskildringarna i nordisk litteratur.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone