Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När kultur blir natur
Isbn: 978-87-2630-597-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Litterära essäer
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

När kultur blir natur

'Tänk om klimatproblemen kräver en helhetssyn som berör hela industrin, hela ekonomin, vår västerländska patriarkala kultur, hur den räknar bara med den färdiga produkten och sällan med de miljömässiga, mänskliga och djurmässiga kostnaderna för framställningen. Tänk om den till och med berör hur vi föder oss, den förment neutrala och banala maten på bordet. Reproduktionen. Den "tärande" sektorn. Den traditionellt feminina, känsliga och politiskt nonchalerade livsmedelssektorn. Kanske är det här det brådskar att fälla upp skygglapparna om syftet är att undanröja klimathot och vara solidarisk med fattiga.'

I denna bok hittar vi litterära essäer, recensioner, krönikor och debattartiklar författade av debattören och skribenten Lisa Gålmark. Feminism, ojämlikhet, klimat och miljökris, och djurens rätt är ämnen som undersöks i denna samling. Genom Gålmarks skarpa blick belyses de val vi gör, medvetet eller omedvetet, och hur det påverkar oss själva och världen runt oss.

Lisa Gålmark är en svensk författare, kulturskribent och debattör. Hon har genomfört flera uppmärksammade forskningsprojekt, som har lett till böcker som hyllats av kritiker och läsare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone