Jump to content
Cover for Orgeladjunkten
Isbn: 978-87-2631-714-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Short stories
Accessible since: November 2019

E-book

Orgeladjunkten

'Han satte sig på madrassen i skymningen, tog fram sin flöjt och började spela. Han spelade blundande och var så nöjd med sig själv som man är när man funnit sitt rätta yrke. Han hade varit adjunkt; nu var han orgeladjunkten. Allt var som det skulle. En plats hade stått tom, nu var den besatt.'

I novellen 'Orgeladjunkten' möter vi en ung man som helt saknar riktning och mål i livet. Han har gjort det man ska, han har utbildat sig och skaffat ett jobb. Men ändå passar han inte in, och han anar att alla runt honom ser ned på honom. En dag finner han sitt kall, ett sätt att undvika de vanliga människor som han aldrig passat ihop med. I hans nya liv är han fri att röra sig som han vill, i tomma salar upplysta av månsken.

Utöver 'Orgeladjunkten' finner vi i denna novellsamling av författaren Sven Christer Swahn bland annat 'Mannen som tältade på kyrkogårdar', 'Nattvandringen: i 17 steg', 'Unge Fabié', och 'Resan från Livet till Döden'.

Sven Christer Swahn (1933-2005) var en svensk författare, översättare, litteraturvetare och litteraturkritiker. Under hans produktiva karriär skrev han flera hyllade och älskade romaner i flera olike genrer.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone