Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Trollmark och andra berättelser
Isbn: 978-87-2619-693-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Trollmark och andra berättelser

I 'Trollmark och andra berättelser' får vi en serie fascinerande noveller av författaren Hilma Angered-Strandberg. Förutom titelnovellen så innehåller samlingen även bland annat texterna 'Antonio', 'Fontana di Trevi' och 'En halvtimme på Silverduvan'. Vi reser från de svenska skogarna till Roms uråldriga gator och monument, och får ta del av kärlek, skräck, vardag och fest.

"Karlen bara stirrade på mig, hans vita tänder glimmade. Hånande lekte fingrarna med mordvapnet.
Misslyckades det måste jag dö, men stannade jag väntade mig samma öde, sålunda ett försök, i Herrans namn.
Jag störtade i väg mot dörren, och föll pladask på stengolvet, med stolar, bord och glas över mig och i mina öron ett domedagsbrak, som genljöd i källarvalvet. Ekdörren smällde upp och en flicka kom in ..."

Hilma Angered-Strandberg (1855-1927) var en svensk författare. Åren 1888 till 1894 vistades hon i Amerika och skrev ett flertal korrespondenser hem till Sverige för Göteborgs Handelstidning. På världsutställningen i Chicago 1893 var hon ansvarig för Handarbetets Vänners utställning och var GHT:s korrespondent från Chicago. Hon gjorde åren 1904–1912 långa studieresor till Schweiz och Italien, varifrån hon rapporterade hem till flera tidningar och tidskrifter i Sverige.

Hon debuterade i bokform med diktsamlingen I dur och moll 1886 och den kom att följas av talrika novellsamlingar och romaner som hon skrev under nästan fyrtio år. Hennes resor gav ofta inspiration till fascinerande romaner och reseberättelser.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone