Jump to content
Cover for I livets vår
Isbn: 978-87-2634-451-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
History
Accessible since: December 2019

E-book

I livets vår

Viveka fantiserar om ensamhet och om tystnad. Drömmer om ett ställe där hon får vara i fred, där hon får vara som hon är utan människor som får fatt i henne. Samtidigt längtar hon efter gemenskap och att få vara nära. När hon under en sommar spenderar tid med Adolf överväldigas hon av hans sätt och de starka känslorna som kommer över henne är förvirrande. Trots hennes tilltrasslade känslor lovar hon Adolf att hon inte ska glömma bort honom tills dess de ses igen..

Romansviten Fattigadel består av böckerna Fattigadel, Dunklet mellan träden, Dessa lyckliga år och I livets vår, handlar om Viveka von Lagercrona som är Agnes von Krusenstjernas alter ego. Böckerna skildrar en flickas uppväxt i en adlig familj och hennes längtan efter frihet och självständighet.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone