Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Führerns barnmorska
Isbn: 978-91-8908-726-2
Förlag: Bookmark Förlag
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Lo Kauppi
Length: 11 timmar 38 minuter

Ljudbok

Führerns barnmorska

EN UNG KVINNAS MOD

Under andra världskriget mördades hundratusentals spädbarn. Vad skulle hända om mannen som dömde dem till döden själv blev far?

Barnmorskan Anke Hoff arresteras och sätts i koncentrationsläger för att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret blir hon de judiska mödrarnas sista hopp. Med outtömlig tro på mänskligheten gör hon vad hon kan för att de ska kunna minnas sina nyfödda barn efter att de avrättats av fångvaktarna. 

Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och när Fu¨hrern väntar en arvinge hämtas hon av Gestapo för att ansvara för Eva Braun som hålls gömd i bergen. Nedkomsten tvingar Anke till handlingar hon aldrig trott sig kapabel till, men värst av allt är ändå att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne.

FÜHRERNS BARNMORSKA är en lovsång till livet och det under som sker varje gång ett barn kommer till världen. Det är en berättelse som ställer livsavgörande frågor och beskriver en historia så fasansfull men trovärdig att den inte går att lägga ifrån sig.

 

”En stark och vacker roman.” Woman

MANDY ROBOTHAM drömde redan som nioåring om att bli författare, men gjorde istället karriär som journalist innan hon omskolade sig till barnmorska. Hon drivs av en stark passion för barnmorskeyrket och skriver parallellt om förlossningar, död, kärlek och allt däremellan. Fu¨hrerns barnmorska är hennes debutroman. Med en masterexamen i kreativt skrivande från Oxford Brookes University har hon skrivit en bok som fått skyhöga betyg på internationella läsforum och gjort henne till en USA Today-bästsäljare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone