Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Romarna - Antikens supermakt
Isbn: 978-87-2638-257-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 4 timmar 37 minuter

Ljudbok

Romarna - Antikens supermakt

Efter sex års krig mot de galliska stammarna kunde Julius Caesar år 52 före Kristus konstatera att ännu en av romarrikets fiender kuvats. Nästan en miljon galler blev slavar, och Gallien blev ytterligare en provins i det växande romerska imperiet. Snart strömmade tonvis av galliskt spannmål och enorma skatteintäkter till huvudstaden, vars invånare levde väl på de lukrativa varorna från provinserna.

Allt hade förändrats, sedan förbrytare på flykt hade grundat Rom nästan fem århundraden tidigare. Den lilla staden på de sju kullarna hade med en oövervinnelig militärmakt och politisk skicklighet vuxit sig stor, och den romerska republiken kom att härska över ett rike, som sträckte sig hela vägen runt Medelhavet. Julius Caesar skulle några år senare bli brutalt mördad i senaten och den direkta orsaken till upprättandet av kejsardömet, under vilket galna härskare och makthungriga härförare med tiden slet sönder antikens supermakt inifrån.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone