Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vikingarnas världsrike
Isbn: 978-87-2638-259-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Pascal Wibe
Length: 4 timmar 20 minuter

Ljudbok

Vikingarnas världsrike

När Harald Hårdråde år 1066 fick en pil genom halsen vid York i England slutade vikingarnas era. Dåtidens ryska och brittiska krönikor berättade hur krigarfolket i tre århundraden hade plundrat, mördat och våldtagit sig genom Europa.

De gamla skrifterna var länge våra bästa källor till kunskap om nordbornas tidsålder. Med tiden har forskning och fynd målat upp en mer nyanserad bild. Visserligen drog tusentals unga män ut på plundringståg, och visserligen lade starka hövdingar under sig stora landområden, men vikingarna var först och främst ett handelsfolk. Deras slanka skepp härskade på världshaven, och i Skandinavien sköt det upp handelsstäder, där köpmän sålde varor från hela den kända världen.

Jakten på land och lyx drev nordborna allt längre både västerut och österut, tills de hade kartlagt Rysslands floder och gått iland på den enorma kontinent som vi så småningom skulle komma att känna som Amerika.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone