Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hakims bok
Isbn: 978-91-7987-149-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Måns Westling
Length: 30 minuter

Ljudbok

Hakims bok

Hakim och Noa ska börja i högstadiet och är nervösa. Allt är nytt! Hakim lägger genast märke till Vera. Hon är stökig, tuff och snygg. De blir vänner, men farliga Vera övertalar Hakim att snatta. Han mår dåligt och vill prata med Noa om det han gjort. Men Vera kommer emellan. Och så hittar hans äldre bror sakerna han snattat!

Det är första terminen i sjuan och för Hakim och Noa är allting nytt – ny skola, nya lärare och nya klasskompisar. De har känt varandra sedan förskoleklassen och alltid varit bästisar. Det finns inget de inte vet om varandra. Tror de! Men deras vänskap utmanas och nu kan de plötsligt inte prata med varandra. Och allt är Veras fel! Vera går i deras nya klass och är kaxig, farlig och ganska underbar. Hon utmanar Hakim och Noa på ett sätt de inte är vana vid. Snart har de trasslat in sig i situationer där de döljer saker för varandra och ljuger. Kan de rädda sin vänskap?

I serien Bara vara vänner har Pernilla Gesén skapat en spännande och inkännande serie om kärlek och vänskap. Precis som vanligt i Pernillas böcker finns här känslor så att det räcker och blir över. Ny vänskap och spirande kärlek varvas med besvikelse och ilska. Pernilla Gesén har på sina snart tjugo år som författare skrivit över 50 böcker. Med bland annat sina serier om Alva, Jenna och Kompisböckerna har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna. Hon gör ofta författarbesök i skolor och på bibliotek, och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone