Jump to content
Cover for Vem som helst utom Ivy Pocket
Isbn: 978-91-7893-968-8
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: November 2020
Narrator: Louise Löwenberg
Length: 7 hours 42 minutes

Audiobook

Vem som helst utom Ivy Pocket

Första boken i underfundig, fantasisprudlande barnboksserie!

»Jag kunde inte sluta läsa! Varenda sida är fylld med spänning, mystik och galenskap.« The Guardian

»Med en lättsammare ton än Lemony Snicket, en mindre skrämmande ton än Neil Gaiman, och en fyndighet som påminner om Roald Dahl slår sig Caleb Krisp in som ett mycket fint tillskott i bokhyllan.« Anna Bjurström, Litteraturmagazinet

»Underbart charmig och rolig historia med en karaktär som för mina tankar till Pippi Långstrump.« En bok. Några koppar te.

Ivy Pocket är en vandrande katastrof som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.
Men bilden som vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad... 
När Ivy blir kvarlämnad i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som det möjligen vilar en förbannelse över) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag.
Från och med det ögonblicket kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.

CALEB KRISP är en australisk barnboksförfattare som har gjort succé världen över med sin oemotståndligt roliga, fantasisprudlande, rikt illustrerade serie om den tolvåriga tjänsteflickan Ivy Pocket. Den första boken, Vem som helst utom Ivy Pocket, översattes till 23 språk. I USA och England har Ivy Pocket-böckerna bland annat jämförts med Lemony Snicket och Neil Gaiman. Filmrättigheterna har sålts till Paramount Pictures och filmen kommer att produceras av teamet bakom Hungerspelen & CinderellaNågon måste stoppa Ivy Pocket är den andra boken i serien och Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat den tredje och sista boken.

»Engelsk aristokrati, ångbåtar, spöken, guvernanter. Det är lite som Tim Burtons Corpse Bride fast med mer bakverk i ansiktet. Och jag skulle nog säga Roald Dahl som litterär jämförelse.« Old Adults Read Young Adult   

»Vilken härlig bok det här är! Charmig, rolig och fylld med otroliga illustrationer.« Vargnatts Bokhylla

»Jag måste säga att jag aldrig har skrattat så mycket förut.« Bok-Cirkeln


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone