Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alex och den magiska matchen
Isbn: 978-91-7987-335-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: John Kinell
Length: 18 minuter

Ljudbok

Alex och den magiska matchen

Alex spelar fotboll i BK Flagg och han är bra. Det beror på den magiska tröjan, som han fått av farmor. En dag ringer Malmö FF:s tränare för U15. De vill att Alex kommer och provspelar för dem. Men dagarna innan matchen försvinner tröjan! Hur ska det nu gå i matchen? Och var är hans tröja?

Alex drömde om att få spela viktiga matcher med sitt lag. Men han var inte bra nog, och blev aldrig uttagen. Då tog hans farmor fram en gammal fotbollströja, som enligt henne skulle vara magisk. Alex trodde inte på henne, men när han som avbytare fick hoppa in i en viktig match tog han ändå på sig tröjan. Och plötsligt spelade han bättre än någonsin. Hade farmor rätt – var tröjan magisk?

Detta är uppföljaren till boken Alex och den magiska fotbollströjan. Det är massor av fotboll, matcher, vänskap och familjeliv. Och så kanske lite magi …

Böckerna om Alex är skrivna av Martin Palmqvist, författare och mattelärare. Han skriver också böcker för vuxna, och då ihop med sin partner Johanna. De har gett ut flera deckare tillsammans.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone