Hoppa till innehållet
Omslagsbild för EN UNDERBAR UTSIKT - Birgit Hjorts memoarer
Isbn: 978-91-7518-351-0
Förlag: BV Förlag
Kategori:
Religion Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

EN UNDERBAR UTSIKT - Birgit Hjorts memoarer

EN UNDERBAR UTSIKT - Birgit Hjorts memoarer
Ingenting i världen hade kunnat hålla mig kvar på bänken. Det var som om en osynlig kraft hade rest mig upp där jag satt, och jag räckte upp min hand!

Orden fångar ögonblicket då Birgit Hjort upplevde att Gud kallade henne till missionär.Hon utbildade sig till sjuksköterska och 1946 reste hon till Etiopien tillsammans med sin nyblivne make Martin. Båda var unga, oerfarna och saknade formell missionärsutbildning. Det blev två decennier av intensivt missionsarbete kantat med mycket glädje men också en del smärtsamma upplevelser. Birgit skriver livfullt och medryckande och har en god iakttagelse- och berättarförmåga.

Perioden 1945-75 var en av de mest dynamiska rörande svenska insatser i Etiopien och detta gäller även Evangelisk Luthersk Mission som då hette Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner.Ett 60-tal missionärer sändes ut under dessa år till Etiopien/Eritrea. De gjorde betydande insatser framför allt inom undervisning och hälsovård.

Per-Martin Hjort, en av Birgits söner, har haft tillgång till en omfattande brevsamling och många autentiska fotografier. Han har redigerat och fotosatt Birgits memoarer. Resultatet är ett stycke missionshistoria men i första hand en missionärs unika historia präglad av brokiga händelser och med en livsavgörande målsättning: att göra Jesus känd i världen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone