Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Amandas bok
Isbn: 978-91-8946-867-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Julia Bohman
Length: 4 timmar 50 minuter

Ljudbok

Amandas bok

Om kärlek och första sexet. Om längtan och lust!

Äntligen finns den omåttligt populära Amanda-serien som ljudbok! Serien av Katerina Janouch om tre tjejkompisars sexdebut blev snabbt en succé när den först kom ut, men har tidigare enbart funnits i bokform. Nu gör den comeback som ljud – efterlängtad lyssning för alla med pirr i hjärtat... och på andra ställen. I den första boken får du lära känna Amanda, som är femton år och oskuld.

"Min så kallade sexualitet kan väl sammanfattas med att den inte riktigt finns där", konstaterar Amanda. Något som stressar henne rejält: Enligt lagen får hon ju ha sex - om hon vill ... Och det vill hon. Men med vem?

Den där debuten är ju för övrigt ett kapitel i sig. Av de vuxna får hon inte veta någonting, och om de försöker så blir det bara fel. Med bästa vännen Jonna vågar hon inte heller prata om alla detaljer. Om hur sex verkligen KÄNNS. Om kåtheten och klitoris och annat som inte är helt lätt att uttala.

Hos kända kvinnliga författare hittar Amanda äntligen det hon söker. Tre frispråkiga kvinnor som skriver om sex: Erica Jong, Suzanne Brögger och Kerstin Thorvall. Visserligen mest från 70-talet, men det här med snoppen och snippan har väl inte förändrats sedan dess? "Jag måste lära mig mer. Läsa om äkta kvinnor, som hittat nycklarna till sexets hemlighet. Om de nu gjort det. Själv kommer jag nog förbli oskuld tills jag dör."

Eller? Den där Axel, en gång hennes bästis på dagis och som sedan försvann – plötsligt är han tillbaka och börjar i hennes klass. Han har förändrats. Blivit tuff och överspänd och hon gillar honom inte det minsta. Men så inträffar katastrofen. Amandas mamma bjuder hem Axel och hans mamma på middag! Axel, den siste Amanda kan tänka sig att kyssa.

Men saker blir inte alltid som man tänkt.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone