Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Låt hönsen sova!
Isbn: 978-87-2694-018-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Låt hönsen sova!

Ett par renodlade Stockholmare bestämmer sig för att köpa stuga i de östgötska skogarna. Vad är det värsta som kan hända? Hade du frågat Grönkällans närmaste grannar hade de säkert kunnat ge dig svar på tal. Bengt och Målarkompisen, däremot, hade inga tvivel. Där fanns ju vatten i kranen och plommonträd i trädgården. Hur huset egentligen såg ut? Tja, det glömde de faktiskt bort rätt snabbt. Men det var nog bra med den saken.

'Låt hönsen sova!' innehåller Bengt Martins minnen och anteckningar från hans fem år vid knekttorpet Grönkällan i Kimstad socken. Där får han lära sig om pollinerande insekter, klotblixtar och hur många mostrar det egentligen finns som vill bli av med möblerna på vinden. Resultatet är en bok som är lika underhållande för den inbitna stadsbon som för bonden på landet – om än, kanske, av olika anledningar!

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skådespelare från Stockholm. Han gjorde sig framför allt känd för sin barnbokstrilogi om Stockholmsområdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone