Jump to content
Cover for Ner i mörkret
Isbn: 978-91-8023-034-6
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2021

E-book

Ner i mörkret

Andra boken om kriminalkommissarie Monica Kennedy

»Mörk och otäck - på bästa tänkbara sätt.« Yrsa Sigurðardóttir

En skotsk företagsledare hittas mördad och bestialiskt stympad i en flod på det skotska höglandet. Kort därefter hittar man ytterligare ett mordoffer stympat på samma sätt, denna gång en smågangster. Vad kan det finnas för koppling mellan dessa i alla avseenden olika män?
Kriminalkommissarie Monica Kennedy tilldelas fallet. Utredningen leder bakåt i tiden - till en svår olyckshändelse på 1950-talet, i tunnlarna under ett kraftverksbygge i den avsides belägna dalgången Glen Turrit.
Det visar sig snart att de två männen inte är ensamma om att råka illa ut i trakten. En kvinna i bil väljer en privat väg för att ostört kunna köra så fort hon vill. Det skulle hon inte ha gjort. En ung man försvinner under en campingtur.
Monica Kennedys utredning fortsätter att kretsa kring de mörka tunnlarna - och hon börjar ana en ondska så skrämmande att tanken skyggar.

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Ner i mörkret är hans andra deckare efter den hyllade debuten Ut ur skuggorna, och den andra boken i serien om Monica Kennedy. Ett måste för alla som gillar Ann Cleeves och Val McDermid.

»En av årets bästa deckare.« Lotta Olsson, DN, om Ut ur skuggorna


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone