Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skuggaren
Isbn: 978-91-8023-188-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Skuggaren

Ny bok av författaren till Malamander - tredje boken i serien

»Välskriven fantasyunderhållning med sympatiska hjältar.« Nils Ahnland, BTJ

När andra städer firar halloween pågår något ännu mörkare i Avgrundens Havsbad. Där är det Gastanatt och en tungsint gast - instängd i en lykta -  inväntar rätt tillfälle att slå till. Legenden säger att om folket låta bli att tända de speciella trasselvekljusen, och om ingen lyckas trolla fram skuggfigurer i en offerrit på piren, så kommer Skuggaren att sluka de levandes skuggor.
En professionell teatergrupp har det här året kallats in till Gastanatten. Med i truppen finns en magiker vid namn Caliastra, som visar sig ha häpnadsväckande information om Herberts härkomst.
I samma stund som skådespelarna checkar in på hotellet börjar stadsfolket försvinna i tomma luften. Det är upp till Herbert och Violet att lösa mysteriet med Skuggaren i lyktan innan mörkret sväljer dem alla.

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör. Hans läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad har gjort stor internationell succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures. Skuggaren är den senaste boken i serien.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone