Jump to content
Cover for Dimman
Isbn: 978-87-2800-959-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories
Accessible since: January 2022

E-book

Dimman

Flickans mamma ligger på kyrkogården. Det är därför hon måste bo med Tant och kusin Märta, fastän hon inte tycker om någon av dem. De är inte snälla mot henne – inte som Gud. Men det tråkiga är att Gud alltid verkar vara så långt borta. Så vart kan egentligen flickan vända sig? Överallt känner hon sig fel och överallt är hon utanför. Hur ska hon ta sig ur den dimma hon ständigt befinner sig i?

Eva Neanders debutroman Dimman är baserad på en novell med samma namn. I boken får vi följa en ung och känslig flicka som så småningom växer upp till att bli en ångestfylld kvinna. Novellen som romanen är baserad på vann år 1945 en novelltävling på Åhlén & Åkerlunds förlag.

Eva Neander (1921-1950) var en svensk författare född i Jukkasjärvi. Hon studerade i såväl Göteborg som Uppsala och arbetade bl.a. som korrekturläsare och journalist innan debutromanen Dimman gavs ut. Eva betraktades som en utav sin generations mest lovande författare, tills dess att hon vid 28 års ålder gick en tidig död till mötes.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone