Jump to content
Cover for Rebell : min flykt från Saudiarabien till frihet
Isbn: 978-91-3715-717-7
Publisher: Bokförlaget Forum
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: February 2022

E-book

Rebell : min flykt från Saudiarabien till frihet

Ett unikt vittnesmål om att växa upp som kvinna i Saudiarabien, en berättelse om att ifrågasätta normerna och betala ett högt pris för att kräva sin rätt.

Rahaf minns sina första lyckliga år i livet, en barndom fylld av skratt. Tills hon blir sju år och hennes värld börjar begränsas, hon får inte längre cykla, simma eller ens gå utomhus för att leka utan sina bröders beskydd. Och det är bara början...

Rahaf tränas till undergivenhet, enligt det strikta Saudiarabiska samhällets traditioner. Hennes bröder behandlar henne som en slav och slår henne regelbundet, ofta medan mamman till synes oberörd ser på. När hennes syster blir svårt misshandlad av släktingar når Rahaf sin vändpunkt. Hon börjar ifrågasätta alla de övergrepp och orättvisor som sker i hennes hem och land. Hon sminkar sig, hon klipper av sitt hår – trots förbud och farliga konsekvenser. Rebellen inom henne frodas.

Vid femton års ålder hittar hon likasinnade i ett underjordiskt nätverk, ateister, feminister, homosexuella och andra som ifrågasätter landets styre. Det blir början på tre års planerande av en livsfarlig flykt.

”Rebell” är en ung kvinnas berättelse om längtan efter frihet, om vuxenvärldens svek och om kraften i ett Twittermeddelande.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone