Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En riktig människa
Isbn: 978-87-2820-657-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 9 timmar 23 minuter

Ljudbok

En riktig människa

'Det var inget jag hade valt, detta att inte höra ihop med dem. Det var bara så att jag inte gjorde det. Jag kunde inte ändra på det och jag visste inte vad en människa var meningen att vara. Inuti kände jag mig ledsen. Varför blev de alltid så arga? Varför begrep de inte?'

Redan i tidig ålder insåg Gunilla Gerland att hon inte var som alla andra. Hon ville gärna röra vid saker som var böjda, undvek helst att tugga maten och hade ett stort behov av att få vara ifred. Men varför? Varför förstod inte hennes familj sådant som var så självklart för henne? Och hur kom det sig att hon inte själv förstod sig på andra människor? När Gunilla i vuxen ålder så småningom fick diagnosen Aspergers syndrom började saker och ting att förändras. Plötsligt kunde hon se sina egna sociala interaktioner och upplevelser i ett nytt ljus. Ändå hade det riktiga arbetet bara börjat.

'En riktig människa' är Gunillas egen historia om att växa upp och leva med ett autismspektrumtillstånd. Boken innehåller även förord av Christopher Gillberg som är professor i barn- och ungdomspsykiatri.

Gunilla Gerland, född 1963, är en svensk författare och föreläsare från Stockholm. Hon arbetar främst med att sprida kunskap kring Aspergers syndrom.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone