Jump to content
Cover for Vilken del av Nödläge är det du inte fattar?
Isbn: 978-91-7885-742-5
Publisher: Visto förlag
Category:
Literary essays Short stories
Accessible since: March 2022

E-book

Vilken del av Nödläge är det du inte fattar?

När Isabelle tittar in hos sin pappa, som bor på landet i Frankrike, ligger han på golvet och har svårt att prata. Men när ambulanspersonalen dyker upp kastar han ut dom med besked. Han har planerat sin död enligt right to dies anda, och tänker inte dö som ett paket.

Det brinner i källaren och huset måste evakueras. Isabelle får sjuka tankar: det borde brinna oftare så att man skulle få chans att träffa sina grannar.

En kvinna går till MediaMarkt för att skaffa sig en hus­hållsrobot. Väl där grubblar hon och undrar om hon v­erkligen behöver denna nya apparat? Världen kommer ändå att kollapsa till slut.

Under en brinnande vecka i somras, där hon stoppade trafik i Oslo tillsammans med Extinction Rebellion, blev Isabelle och ett hundratal rebeller arresterade och satta i a­rrest. Där föddes idén med en novell som är ledstjärna i denna samling, ReGen.

De sex novellerna i Vilken del av Nödläge är det du inte f­attar? har döden, ensamheten och klimat som tema. Isabelle föddes i Frankrike. Hon jobbar som tolk. Den här novellsamlingen är hennes debut.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone