Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mörk sol
Isbn: 978-87-2832-272-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 10 timmar 58 minuter

Ljudbok

Mörk sol

Vulkanen Gunung Ranaka på den indonesiska ön Flores i Timorhavet är nära ett utbrott. Såväl lokalbefolkningen som turisterna drabbas av panik och myndigheterna rekommenderar att ön evakueras. Ett evakueringsfartyg skickas dit från Bali, men alla får inte plats och de som får plats måste samsas om den lilla mängd mat och mediciner som finns ombord. Det dröjer inte länge förrän kaoset är ett faktum.

Pensionärerna Sara och Erik lyckas som enda svenskar få plats ombord och tillsammans med övriga passagerare och besättning kämpar de för överlevnad. Samtidigt beslutar sig ett ungt brittiskt par, Keith och Pamela för att stanna på ön. De kör norrut med sin jeep och når fram till en tom fiskeby. Men vad som först tycktes vara ett klokt, om än något djärvt, beslut ska snart visa sig få ödesdigra konsekvenser.

Kaj Branzell är en svensk författare och frilansskribent. Hon har utkommit med ett flertal romaner i olika genrer, såsom feelgood och äventyr, och hämtar gärna inspiration från sina många resor och sitt brokiga arbetsliv. Kaj har bland annat arbetat som sjöman, lärare och kommunikatör, i länder som Australien och USA.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone