Jump to content
Cover for Djuret
Isbn: 978-91-8841-569-1
Publisher: S.T.O.P.Bok
Category:
12 -15 years Children's books 9-12 years Fantasy & Sci-Fi Society & Culture
Accessible since: March 2022
Narrator: Anette Skåhlberg
Length: 1 hour 48 minutes

Audiobook

Djuret

Lina vill inte att hennes pappa ska bli arg. Han blir det så lätt. Lina försöker göra precis som pappa vill men ändå blir det fel och inom henne skriker det av ledsamhet.
Nea försöker låtsas som om hon är populär och har vänner. Mamma tror henne och bjuder hem de som Nea i skolan retas av. Inom henne skriker det av förtvivlan.
Vad händer när dessa båda möts och hittar kraft hos varandra? Vad händer när ledsamheten, förtvivlan och ilskan växer sig till ett djur som måste ut?

”När vi kom in i bilen slog han till mig. Inte särskilt hårt. Mer som att markera. ”Du gör aldrig aldrig aldrig om det där! Förstår du det! Jag vill inte att alla ska tro att jag är en dum pappa bara för att du är en mesig liten skithare!””

Anettes tankar om boken

Varför har jag skrivit den här boken?  Ni som har träffat mig vet att något som inspirerar mig extramycket när jag skriver – är min ilska och när jag skrev den här boken började jag med att vara jätte jätte jättearg.
Att behöva må dåligt för att någon annan mår dåligt med sig själv. Att behöva stå ut med att bli illa behandad på grund av att den som gör det har egna problem.
Det är svårt när en är ett barn som har föräldrar som mår dåligt inne sig själv och tar ut det på barnet. Det är också jobbigt att ha vänner som är elaka fast de egentligen är ledsna i sig själva. Då behövs djuret resa sig inom oss och skrika ett nej.
Göra oss starka. Värna om oss själva. Inte gå med på att bli illa behandlade. Men hur lätt är det? Det var då jag bestämde mig för att låta djuret födas för att hjälpa till med det.
JAG blir rasande på alla de som är vuxna och som inte kan behärska sin ilska mot barn. Jag blir också upprörd över hur någon kan vara elak mot någon annan i t ex skolan. Ingen har rätt att kränka någon annan. Varken barn eller vuxna. Alla ni som läser den här boken, snälla ni, låt oss behandla varandra med respekt och hjälpa dem som behöver när vi ser att någon beter sig illa mot dem. Låt oss alla säga ifrån till kränkningar och både fysiskt och psykiskt våld. Vi behöver alla hjälpas åt att bli starka och tro på oss själva så vi kan säga nej när vi känner att någon behandlar oss illa.
Låt oss alla bli Djuret för varandra som fyller oss med styrka och kraft.

Hoppas ni gillar boken lika mycket som jag gillade att skriva den! Vill ni prata om det som händer i boken eller har frågor så går det alltid bra att skriva ett meddelande till mig på www.anetteskahlberg.com/kontakt.
På www.anetteskahlberg.com/barnenssida  ”Stöd till barn” finns länkar och telefonnummer dit du kan vända dig om du behöver prata med någon.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone