Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drömmar till salu
Isbn: 978-91-6424-426-0
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Romaner Romantik Feelgood
Tillgänglig sedan: april 2022

E-bok

Drömmar till salu

”Författaren släpper mästerligt precis så mycket information i varje parallellberättelse att läsaren hålls trollbunden. Vi får fundera och gråta, längta efter loppisfynd och målarpenslar, i denna ytterst välskrivna debutroman. Westers förmåga att målande och äkta beskriva djupet i sann vänskap som varken tid eller rum kan rubba, är livgivande.”

Helhetsbetyg: 5, BTJ


Sörmländska loppisdrömmar i charmig feelgood  

Vad gör man om man ärver ett hus i en sörmländsk byhåla? Renoverar och säljer med vinst, förstås. Så tänker åtminstone Anni när hon plötsligt blir ägare till sin farmor Esters gamla hus i Stjärnhov. Anni räknar ut att om hon tillbringar sommaren med att måla och fixa, så kan hon sälja till hösten och äntligen köpa en lägenhet i stan.

Huset är dessutom fullt av fina femtiotalsmöbler och bygden är full av loppisar, så Anni startar Instagramkontot Drömmar till salu, där hon säljer retromöbler och visar upp sitt underbara liv på landet. Men är det så underbart? Snarare ganska ensamt, trots att mer än en kille dyker upp i trädgården.

Sextiofem år tidigare flyttar Ester till samma hus, sjutton år gammal och gravid. Vad hände egentligen från uppväxten på gården utanför Stjärnhov och lärarinnestudierna i Stockholm, till att hon blev på det viset? Vem är det som är far till barnet, och varför vägrar Ester att yppa det för en endaste själ?  

Drömmar till salu är en roman om kärlek till ett hus, till gamla ting, till den man alltid har älskat och aldrig kommer att glömma. Det är en berättelse om två unga kvinnor i två tider som söker sin väg i livet, och kommer till samma plats. Hem.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone