Jump to content
Cover for Systrarna Blaumans hemlighet
Isbn: 978-87-2828-900-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: April 2022
Narrator: Anja Cederved Schmidt
Length: 14 hours 30 minutes

Audiobook

Systrarna Blaumans hemlighet

Vem är Mira Blauman? Faktum är att hon själv har svårt att svara på det. Hon har levt hela sitt liv i Stockholm, men modern Hannas förflutna har gjort hennes bakgrund till ett mysterium. Vem fadern var har hon ingen aning om. Varje gång hon har frågat sin mor har hon fått olika svar. Men vad hade Mira egentligen förväntat sig? Upplevelserna i Auschwitz, med Doktor Mengeles fruktansvärda experiment, har satt djupa spår i Hanna och tvillingsystern Rosa. Så till den grad att Hanna blivit psykisk sjuk.

Miras komplicerade förhållande till sitt eget ursprung påverkar henne starkt, särskilt när det kommer till kärlek och närhet. Samtidigt går även hennes moster Rosa igenom något liknande, när hon sent i livet får uppleva verklig passion. Kommer kvinnorna i familjen Blauman kunna övervinna det trauma som ännu håller dem i ett fast grepp?

Suzanne Gottfarb, född 1948, är en svensk frilansjournalist och författare. Hon skriver främst skönlitterära böcker, men har även gett ut en faktabok om andra världskriget och Förintelsen som riktar sig till skolungdomar. I sin roll som journalist skriver hon bl.a. resereportage och debattartiklar.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone