Jump to content
Cover for Jul, jul, blodiga jul
Isbn: 978-87-2816-766-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Crime & Mystery
Accessible since: April 2022

E-book

Jul, jul, blodiga jul

Julen – årets mysigaste och mest magiska högtid. Tiden på året då mänskligheten visar sig från sin allra vackraste sida... eller? I denna samling från Novellmästarna är det helgfirandets mörka sida som står i centrum. Här hamnar vi öga mot öga med det obehagliga, det som så ofta glöms och göms i kulisserna. Vi får återigen träffa Uppsalapoliserna Kenneth Klintman och Lisa Norén, som denna gång måste lösa fallet med den nedslagna tomten på torget. Därutöver blir det bl.a. ett blodigt mysterium i kyrkans söndagsskola, julaftonskaffe med en hemlig ingrediens och ett tämligen olustigt försvinnande. Totalt rymmer samlingen tretton stycken noveller i julofridens kaotiska tecken.

'Jul, jul, blodiga jul' är en novellsamling som sammanställts av Novellmästarna. Den innehåller texter skrivna av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

År 2004 förenades ett urval av Sveriges främsta författare för att främja novellskrivandets konst. De ursprungliga medlemmarna var då Olov Svedelid, Kjell E. Genberg, Bertil Falk och Ulf Durling, men flertalet nya medlemmar och hedersmedlemmar har bidragit till novellskrivandet genom åren.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone