Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sveriges insekter: bland fjärilar, humlor och andra små kryp
Isbn: 978-91-7469-532-8
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Sveriges insekter: bland fjärilar, humlor och andra små kryp

"En intresseväckande och faktaspäckade bok... med mängder av fascinerande foton. Betyg 4 av 5"
–BTJ, Birgitta Mark

I Sveriges insekter presenterar Björn Höglund på ett pedagogiskt och underhållande sätt alla möjliga sorters fakta om olika insekters liv: hur de utvecklas, vad de äter, hur de bor, var i Sverige du kan hitta dem, hur deras kroppar är uppbyggda, rolig kuriosa, om de är farliga eller inte och mycket mer. Här finns även fakta om insekterna är utrotningshotade och hur man kan hjälpa dem.

Hur går det till när fjärilen utvecklas från ägg till larv till puppa till fjäril? Är tvestjärten farlig med sin stora klo? Visste du att nyckelpigan skrämmer andra djur med sin röda färg?

I boken, som är fylld med fotografier och illustrationer, möter du bland annat följande insekter: fjärilar, trollsländor, flugor, myggor, gräshoppor, getingar, humlor, bin, myror och skalbaggar.

Dessutom roliga quiz samt knep och knåp.

Björn Höglund är med sin bakgrund som historielärare och journalist suverän på att göra fakta tillgängligt och intressant. Han har bland annat gett ut böckerna Sveriges rovdjur, Sveriges historia och Mystiskt och spännande i Sverige för samma åldersgrupp. Han har även arbetat med frågeprogram för SVT och skrivit över 10 000 frågor till bl a Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone